Yaşam

Araştırma: Uranüs’ün uyduları okyanuslarla kaplı olabilir

Mashable sitesinde yer alan habere göre 1986 yılında UranüsYakınlarından geçen Voyager 2 uzay aracının gönderdiği onlarca yıllık verileri inceleyen bilim insanları, söz konusu uydular Titania ve Oberon’un yaşamı destekleyecek sıcaklıklarda olduğunu tespit etti. Buolabileceğini buldu.

Araştırmacılar, yeni bilgisayar modelleme tekniklerini kullanarak Voyager 2’nin bilgilerini yeniden analiz ettiler ve buz deviDünya’nın 27 ayından dördünün muhtemelen çekirdek ve kabuk arasında sıvı su içerebileceği sonucuna vardı.

Araştırmacıların kullandığı yeni bilgisayar modellerinde Satürn’ün uydusu Enceladus ve cüce gezegen Ceres de yer alıyor. Güneş SistemiABD’de okyanus dünyalarının keşfedildiği önceki misyonlardan elde edilen veriler kullanıldı.

Araştırmada Ariel, Umbriel, Titania ve Oberon uydularında kilometrelerce derinlikte tuzlu su okyanuslarının bulunabileceği belirlendi. Söz konusu uydular, her geçen gün genişleyen Güneş Sistemi’ndeki okyanus dünyaları listesine dahil edildi.

NASAGüney Kaliforniya’daki Jet Propulsion Laboratuvarı Baş Araştırmacısı Julie Castillo-Rogez, yeni verilerin çapı 1126 ila 1600 kilometre arasındaki uyduların sıvı okyanusları destekleyebilecek sıcaklıklara ulaşamayacağı görüşünü değiştirdiğine dikkat çekti.

Castillo-Rogez, “Cüce gezegenler ve aylar gibi küçük gök cisimlerini göz önünde bulundurursak, gezegen bilimcileri daha önce cüce gezegenler Ceres ve Pluto ve Satürn’ün uydusu Mimas dahil olmak üzere pek çok imkansız yerde okyanusların olduğuna dair kanıtlara sahipti, bu nedenle her zaman şimdi anlamadığımız gerçekler vardır. .”söz konusu.

Uranüs’ün en büyük beş uydusundan sadece Miranda’nın bir okyanus için yeterli ısıyı muhafaza edemeyecek kadar küçük olduğu düşünülüyor.

Araştırmacılar ayrıca, muhtemelen Ariel’in buzlu volkanlarından yükselen, yüzeye doğru akan materyali gösteren teleskoplardan elde edilen kanıtları da belirlediler.

Öte yandan bilim insanları, buz devi ve uydularındaki suyun donmasını önleyen ısının kaynağı da dahil olmak üzere çözülmesi gereken daha birçok sorunun olduğunu vurguladı.

Uranüs’ün çekim kuvveti ısı sağlamak için yeterli değil

Araştırmada Uranüs’ün çekim kuvvetinin bu ısıyı sağlamaya yetmediği belirlendi.

Uzmanlar, muhtemelen buzlu Uranüs’ün en büyük uydularında yaygın olan tuz ve amonyağın antifriz görevi gördüğünü ve ısı kaynağının uyduların yer kabuğundan yükselen sıcak sıvılar olduğunu düşünüyor.

NASA, bu yıl gelecekteki uzay görevleri için Uranüs ve uydularına öncelik verdi. Bunun için bir misyonun en erken 2031 veya 2032’de başlayacağı öngörülüyor.

James Webb Uzay Teleskobu da yakın zamanda 7. gezegen Uranüs’ün etrafındaki 11 halkanın görüntüsünü yakaladı.

NASA, gelecekteki görevlere hazırlanmak için Dünya’dan yaklaşık 3 milyar kilometre uzakta olan eğimli buz devi hakkında daha fazla şey öğrenmeye çalışıyor.

Araştırmanın sonuçları Jeofizik Araştırma Dergisi’nde yayınlandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu