Teknoloji

KOBİ’lere 2 milyon TL’ye kadar destek verilecek

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, KOBİ’lere müjde vererek, “Yerli dijital teknolojilerin geliştirilmesi için işletme başına 2 milyon liraya kadar destek sağlayacağız” dedi. Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından Ticaret Bakanlığı’nın katkılarıyla düzenlenen Türkiye İnovasyon Haftası’nda yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“Küçük ve orta ölçekli işletmelerimizin yakından takip ettiği KOSGEL olarak bilinen Bakanlığımız KOSGEB’in bir destek programı var. Bugün itibariyle KOBİ Gelişimini Destekleme Programımızda İmalat Sanayinde Dijitalleşme çağrısını yeniden açıyoruz. Böylece yerli dijital teknolojilerin geliştirilmesi için işletme başına 2 milyon TL’ye varan destek sağlayacağız” diye konuştu. Tüm KOBİ’lerimizi KOSGEB’in internet sitesinde yer alan bu destek programına başvurmaya davet ediyorum. Açıkladığımız bu paketin tüm üreticilerimize hayırlı olmasını diliyorum.”

Türkiye İnovasyon Haftası’nın inovasyon alanındaki en büyük etkinliklerden biri olduğunu kaydeden Varank, her yıl akademisyenler, öğrenciler, inovasyon kanaat önderleri, ulusal ve uluslararası şirketler ve kamunun üst düzey yöneticilerinin bu etkinlikte bir araya geldiğini söyledi. Ödüllendirilen her başarıyı yeni başarılar için motivasyon kaynağı olarak gördüklerini kaydeden Varank, vizyoner projelerin takdir edilmesine ve ödüllendirilmesine büyük önem verdiklerini, gençleri ve şirketleri yenilik yapmaya teşvik edecek yarışmalar ve ödül törenlerinin her geçen gün arttığını anlattı. Türkiye’de gün geçtikçe

“Küresel inovasyon liginde 10 yılda 37 sıra atladık”

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank, ekonomik ve sosyal kalkınmanın anahtarı olan inovasyonun tüm branşları ve hatta dünyayı dönüştürmeye devam ettiğini belirterek, son kullanıcının hayatını kolaylaştıran inovasyonları benimsediğini ve aslan payına sahip olduğunu söyledi. ekonomik anlamda yenilikçi işler geliştiren ve üreten ilk ülkedir.

Geçmişte yeniliklere seyirci kaldıkları dönemler olduğunu belirten Varank, “Ancak artık inovasyon altyapısı, girişimcilik ekosistemi ve nitelikli insan kaynağı ile farklı bir Türkiye var. Son 20 yılda Ar-Ge harcamalarının payı Türkiye’nin GSYİH’si binde 5’ten yüzde 1,13’e yükseldi” dedi.Ama en önemlisi özel sektörün toplam harcamalar içindeki payı yüzde 29’dan yüzde 71’e çıktı. Yani özel sektörümüz sağlıklı bir şekilde Ar-Ge harcaması yapıyor. Bu da ürünlerimizi çok daha katma değerli kılıyor.” dedi.

“Türkiye inovasyon çabalarıyla dönüşüm rüzgarına ayak uyduruyor”

Teknoloji Odaklı Sanayi Hamlesi Programı hakkında bilgi veren Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank, bu program sayesinde Ar-Ge’den üretime ve hatta yatırıma verdikleri destekle şu anda Türkiye’de üretilmeyen yüzlerce eseri yerlileştirerek üretime başladıklarını söyledi. burada üretmek. Varank, “Makine, mobilite, üretimde yapısal dönüşüm, sağlık ve kimya alanlarında 21 milyar liralık yatırımı seferber ettik. Bugün işletmelerimiz ileri sürüş teknolojilerinden birçok alanda Ar-Ge yapıyor, yetkinlik kazanıyor ve yeni ürünler üretiyor. biyoteknolojik ilaçlardan endüstriyel robotlara kadar öncü teknolojilere… Türkiye her alanda yenilikçi çalışmalarıyla dünyadaki dönüşümlere tam zamanında uyum sağlıyor.” dedi. Türkiye’de inovasyon ekosisteminin giderek geliştiğini, Türkiye’nin artık çip, elektrikli otomobil ve insansız hava araçları üretebildiğini anlatan Varank, “Hızlı dönüşüm zamanlarında bir anlık duraklama bizi yarış dışı bırakabilir. İnanıyorum ki çok önemli” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu